Ikea

14:50


När man precis flyttat in någonstans blir det ju ofta en tur till Ikea. Så också i Frankrike. Efter att ha hört oss för lite verkade det lättast att ta sig till Ikea Ouest, i Plaisir (tack för tipset Christine!). Det går direkttåg från Gare Montparnasse till Plaisir Les Cleyes som tar ungefär fyrtio minuter, och man ser Ikea från tåget när man saktar in vid stationen, så det är lätt att hitta.
Några korta reflektioner: Nästan samtliga i restaurangen på Ikea åt efterrätt. Det gjorde inte vi. A fick ingen lingonsylt till sina köttbullar. Franska barn på Ikea är precis lika stökiga, högljudda och uttråkade som svenska barn. Vi hade ändå tur eftersom det var rätt glest med folk, kanske för att det var en onsdag mitt på dagen. Ikea-varuhuset låg intill en enorm galleria och flera stora butiker, men förutom det fanns det en yttepytte-tågstation, en stor parkering, och allt var omgivet av gröna och gula fält så långt ögat kunde nå.
På Ikea hittade jag detta fina broccoli-godsedjur som jag ville ha, men A påpekade att vi ju var på Ikea för att köpa otacky saker så jag fick lämna den. Resten vet ni ju.

You Might Also Like

2 kommentarer

  1. haha är precis där jag bor ju! :D smart öppnar dom ny lyx-outlet här med så då finns det ännu mer anledning att åka did :) (20 nov)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh, då får man åka ut igen då :) Kul! Finns det någon hemsida eller så man kan kika på vilka butiker/varumärken som kommer eller så?

      Radera