H&M Concious

11:03


Igår var jag på jakt efter en stor bag, på minst 60 liter, att packa i till Paris (jag har bara en stor resväska och behöver två). Därför stack jag till Fältöversten på lunchen. Tyvärr var utbudet på Intersport inte vad jag önskat, så jag får göra ett försök till när jag hinner ta mig in till stan.
För att turen inte skulle vara i onödan svängde jag in på H&M och köpte hårfärg. Jag valde såklart fel kö och fick stå där en stund, men hann då få syn på den här lilla foldern.

Konceptet går ut på att man samlar ihop gamla kläder man har hemma, och lämnar in dem på H&M. Där sorteras den sedan i högar, sådant som kan användas igen, sådant som kan återvinnas och bli nya kläder, och sådant som kan bli energi. Bra för miljön, och bra för den som lämnar in. Man får nämligen ett litet presentkort för en påse kläder. Du kan läsa mer här.
Jag tycker att det är ett smart och snyggt initiativ av H&M. Dessutom lägligt för mig som ska göra mig av med en del framöver. Om nu detta stora, och ofta nytänkande företag, kan se över lönerna till sina fabriksarbetare så känner jag att de tar bra ansvar som modejätte.

You Might Also Like

0 kommentarer