Westermalms sushi

10:11


Förra veckan passade vi på att prova Westermalms sushi på Hantverkargatan. Det som gör Westermalms sushi lite speciella är dels att de använder en stor variation av råvaror, med många olika sorters fisk (och ingen tonfisk, ål eller jätteräka på menyn!) och dels att de släpper in en skandinavisk smakinspiration, med exempelvis majonnäs och gräslök, utan att för den sakens skull ta udden av det japanska med soja, sjögräs och ingefära. Supergott, lyxigt, vackert och originellt - men ändå precis vad man vill ha när man är sushisugen.
Det är lite dyrare än en sedvanlig kvarterssushi, men värt priset med tanke på medvetenheten kring bra råvaror, variationen och kvalitén. Vi tog med vår sushi till en park, men restaurangen i sig är mysig och passar bra om man vill vardagslyxa lite och slippa laga mat och diska.

You Might Also Like

2 kommentarer

  1. Bästa sushin i Sthlm! Har några fler att prova så klart, men så här långt är de ohotade.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att Råkultur är himla bra också, men de är ju ännu mer fancy. För hämtsushi gillar jag ESA på Torsgatan jättemycket, och Ni Hao är också helt ok. Hm, är ensam hemma ikväll så det blir kanske lite suhi till middag..

    SvaraRadera