The Great Gatsby

15:28


I söndags var jag då slutligen och såg The Great Gatsby tillsammans med Johanna, Victoria och A. Filmen behöver knappast någon närmare presentation. Jag tyckte att filmen var väldigt snygg, jag har ju en svaghet för 20-talsmode och bling (och bar faktiskt en page i flera år) och filmens lyxiga dekor, stiliga män i hängslen, kvinnor i page och pärlor var en fröjd för ögat. Tyvärr tycker jag att tidsandan lyser igenom på ett märkligt sätt eftersom mycket av filmen var anakronistiskt modernt. Jag stördes av att den enda intressanta kvinnorollen (Jordan Baker) fick för lite utrymme, medan den kvinnliga huvudrollen var ett våp (vilket förstås är meningen). Jag hade också svårt att känna någon sympati med Jay Gatsby, och i ärlighetens namn var alla herrkaraktärer bara varierande nyanser av douchebags.
När vi pratade om filmen efteråt konstaterades det att Carey Mulligan alltid spelar mähä, oavsett det är i Shame, Drive eller An Education. Trist. Överlag är jag mest bara sugen på lite spännande kvinnor på vita duken.

You Might Also Like

0 kommentarer