Brie- och broccolipaj

10:54


Pajer är perfekt för att slänga ner lite av allt möjligt som man har i kylen och frysen. Häromdagen gjorde jag en paj med broccoli och brieost. Gott, och dessutom perfekt som matlåda dagen därpå.

Du behöver:
100 g smör
1 dl mjöl
1 dl grahamsmjöl
1 msk linfrön
1-2 msk vatten
3 ägg
1 dl crème fraîche
Salt, peppar, oregano
Broccoli
200 g brie

Ställ ugnen på 200 grader. Rör det rumstempererade smöret, mjöl, grahamsmjöl och linfrön till en deg. Tillsätt lite vatten för att få rätt konsistens och smaka av med lite salt. Tryck ut degen i en form och nagga den med en gaffel. Ställ in i ugnen i 8 min, ta sedan ut den och låt den vila lite medan du vispar ihop ägg, crème fraîche och lite peppar och oregano. Lägg skivor av brie på pajdegens botten, lägg broccoli ovanpå och sedan skivor med brie ovanpå. Häll äggstanningen över och ställ in i ugnen i ca 35 min. Du ska kunna sticka en kniv i pajen utan att den blir kladdig.
Servera med en härlig grönsallad!


You Might Also Like

0 kommentarer