Somriga grönsaker i ugn och kyckling

14:27


Den här lätta och goda middagen slängde jag ihop häromkvällen. Supergott, och nyttigt.

Du behöver:
1/2 sötpotatis
2 nätta eller 1 stor morot
5 cm aubergine
1/2 paprika
Lite ruccola
Kyckling för två personer, jag använde lårfiléer
1 dl crème fraîche
1 msk söt och stark senap
Flytande honung
Olivolja
Timjan, rosmarin, salt och vitpeppar

Börja med att skära morötter och sötpotatis i lagom stora bitar, och ringla olivolja och lite flytande honung över. Krydda med timjan, rosmarin, salt och vitpeppar och ställ in i ugnen i 200 grader i ca 12. Under tiden, skär paprikan och auberginen i lagom stora bitar och ställ åt sidan.
Rensa kycklingen (eller vegetariskt alternativ) och stek i smör och olja med lite salt, rosmarin och vitpeppar. Nu bör 12 min ha gått, så lägg paprika och aubergine och låt grönsakerna stå kvar på samma värme i 6-8 min till, håll ett öga för att se när det blir klart.
För såsen, rör ihop crème fraîche, senap, lite flytande honung och timjan. Smaka av tills du får den balans du vill ha. Plocka ut de färdiga grönsakerna och lägg upp dem på en tallrik tillsammans med kyckling och sås och toppa med lite ruccola. Nu är det färdigt att avnjuta!

You Might Also Like

0 kommentarer