Kronärtskocka

11:06


Varje år längtar jag till säsongen för kronärtskockor. När de är stora och fina. Tyvärr är de så himla dyra i Sverige. I helgen lyxade vi till det med kronärtskockor lika stora som ett människohuvud. Jag tycker om att äta min kronärtskocka med smör och salt, och en klick majonnäs. Sedan får man doppa växelvis (inte så gott med allt samtidigt). Citron är också gott till. Har ni några andra tips?

You Might Also Like

2 kommentarer

  1. För någon vecka sedan kokade jag min kronärtskocka och åt den doppad i en vinaigrette med en stor tesked Dijonsenap i. Det blev rätt gott, även om jag var lite skeptisk innan. Föredrar smör och salt ändå.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter ändå värt att testa! Jag älskar senap. Tänker mig även att majonnäs blandat med lite dijonsenap skulle kunna vara gott. Hollandaissås också kanske?

      Radera