En läxa till lunch

10:25


Vi fortsätter på temat äta nyttigt och spara pengar. Om man äter lunch ute varje dag så blir det i längden både dyrt och potentiellt onyttigt. En kycklingsallad med grillade grönsaker på Texas Longhorn innehåller ungefär 770 kcal, medan en bulgursallad med grillad kyckling på Panini innehåller 898 kcal. De kalorierna sparar åtminstone jag hellre till efterrätt på kvällen, eller en fika med en kompis efter jobbet, eller... ja.
Jag brukar köpa lite grejer till jobbet som räcker några dagar. Här är ett exempel: kallrökt lax, salladsmix, en burk apetina och en ask körsbärstomater. Det räcker till tre dagar, och jag brukar ringla lite olivolja över salladen. En portion innehåller knappt 300 kcal - 23 g protein, 3 g kolhydrater och 13 g fett. Utrymme för ett par rutor mörk choklad till efterrätt!

You Might Also Like

4 kommentarer

 1. Blir så inspirerad av dina matinlägg!

  Tänkte att i dag skulle jag byta ut min lunch mot den här varianten. Men insåg när jag började plocka på mig varor på Hemköp att det skulle bli galet dyrt, plus att det nog bara skulle räcka för en enda dag. Besviken blev lunchen... inte alls så där nyttig. :/

  /brushane

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, beror såklart lite på var man handlar, men på Ica vid Gärdet blev det en hundring ungefär, för alla ingredienser. Men en kille kanske behöver väl lite mer mat. Då räcker det inte flera dagar, och då kan man lika gärna köpa... sushi. Vilket jag gör iaf två dagar i veckan. Haha :(

   Radera
  2. "Haha" med ledsen gubbe! Ja, det blir ofta sushi för mig också, men tänker på att det är en del socker i det riset.

   Din affär verkar mer rimligt prissatt. Min är Hemköp under Åhléns vid Sergels Torg. De är inte direkt kända för sina bra priser. Men jag kommer inte ge upp, det borde gå att få till något motsvarande för mig.

   Radera
  3. Man kan ju köpa en halv grillad kyckling istället för lax, brukar vara lite billigare och är ju också nyttigt. Borde räcka två dagar iaf!
   Jag skulle dock gärna betala mer för maten för att sitta där istället för på landet utanför stan... heh.

   Radera