Abyssinia

10:40


I fredags bestämde vi att det var dags att prova den etiopiska restaurangen runt hörnet. Vi har gått förbi den många gånger och det luktar alltid fantastiskt. Abyssinia serverar prisvärd fingermat. Vi var tre och beställde Abyssinia Special, nio små rätter som kommer in på ett stort serveringsfat. Det var bland annat kycklingklubbor i stark sås, linsröror, fläskkött med lök och stuvad spenat. Maten äts med hjälp av surdegspannkakor, men vi fuskade lite med en gaffel. Det var gott, men nådde kanske inte riktigt upp till mina skyhöga förväntningar. Etiopisk mat är ganska syrlig och stark på samma gång, vilket är en lite annorlunda palett än jag är van vid. Det betyder inte att restaurangen inte är värd ett besök - det är smakrik, nyttig och god mat, och det finns många vegetariska alternativ. De inte har fullständiga rättigheter, men en kall folköl passar perfekt till den starka maten.


You Might Also Like

0 kommentarer