Tv-cirkeln, Girls och politiserandet av att vara tjej

14:27


På tal om Girls så hoppas jag att ingen har missat att Tv-cirkeln på Svt diskuterar serien den här säsongen. Johanna Koljonen, Linnea Wikblad och Nour El Refai vrider och vänder på perspektivet i den omtalade, för att inte säga kontroversiella serien.
Det tig mig ett bra tag att upptäcka hur mycket jag faktiskt gillar Girls. Jag såg piloten, och tappade sedan intresset av den enkla anledningen att alla pratade om serien och verkade ha en åsikt om den. För några veckor sedan gav jag den ändå en ärlig chans, och fastnade. Det är fascinerande att en serie om tjejer i min ålder (nåja, min ålder för ett par, tre år sedan) väcker så otroligt mycket känslor, och blir så laddat med värderingar och politik. Det är svårt att föreställa sig en sådan debatt kring Big Bang Theory, Workoholics och gudsförgätna Two and a Half Men - program riktade till män, med en misogyn humor och stereotypa skildringar av män, kvinnor och deras relationer till varandra.
Här hittar ni Tv-cirkeln på Svt play.

You Might Also Like

0 kommentarer