Söndag, Hilma och Le Corbusier

16:08

view of stockholm

Har haft en perfekt söndag. Gick upp, åt supergod frukost (surdegsbröd med pålägg, grön smoothie och te) med A, läste en stund på soffan, somnade lite, vaknade igen strax före tolv. Promenerade till Moderna Museet för att titta på Hilma af Klint-utställningen. Spännande kvinna.

hilma af klint at the museum of modern art, stockholm

Till min glädje insåg jag att utställningen om Le Corbusier fanns kvar. Universalgeni, visst, men det finns mycket att säga om hans idéer kring stadsplanering, arkitektur och bostäder, var hans influenser kom ifrån och annat. 

le corbusier at the museum of modern art, stockholm

Titta bara vad den dåren hade för planer för Paris, 1925. Som någon Haussmann skulle han klampa in och riva ner historien. Hu.

le corbusiers plan for Paris, 1925, at the museum of modern art, stockholm

Sedan promenerade vi hemåt, stannade och åt mat på ett för mig nytt ställe som jag ska berätta mer om, och nu sitter jag hemma i soffan igen med lite godis och ska fortsätta på min bok. Om en stund blir det Bodycombat. Så bra söndag.

You Might Also Like

0 kommentarer