Lilla strävsamma Macao

09:17


Jag var som bekant i Macao i ett drygt dygn när vi var i Asien för några veckor sedan. Den lilla ön gjorde inget större intryck på mig, jag tyckt mest att det var slitet och lite ledsamt. Dessutom var jag sur för att jag varit magsjuk, och det enda jag ville ha var pizza, men på Pizza Hut, det enda stället vi hittade som hade något som påminde om västerländsk mat, var det megalång kö. Det blev ingen pizza.
En intressant grej är ju att jag inte ens visste om att Macao existerade förrän kort innan vi åkte. Jag visste inte att Asien hade sitt eget Las Vegas. Och tydligen är Asiens Las Vegas på väg att gå om Las Vegas. Mitt förslag, om man nu har vägarna förbi och är nyfiken, är att bo i närheten av Largo de Senado. Och åk taxi överallt, det är nästan gratis. Och kolla på kyrkans ruiner (se bild). Behöver man köpa tamponger (ja, magsjuk och mensvärk, jag måste varit det bästa ressällskapet någonsin) så finns det på ett enda ställe i hela stan: i den stora affären på Largo de Senado som säljer jättelika förpackningar med tvål och choklad.

You Might Also Like

0 kommentarer