Internationella kvinnodagen

14:29


Idag är en viktig dag. En dag till för att reflektera över att det fortfarande förekommer sexuellt/sexualiserat våld och hot om sexuellt våld i så många kvinnors vardag, över att kvinnodominerade yrken har sämre villkor och sämre betalt än de flesta mansdominerade yrken, att fler män sitter på toppositioner i näringslivet, att kvinnor fortfarande bär den största bördan när det gäller obetalt arbete, att kvinnorhus fortfarande är det starkaste säljargumentet för allt från bilar till dammsugare och frukost på 7eleven. Det här och hundratals andra orättvisor som kvinnor möter varje dag, i ett system som de flesta inte ens ser. Vi måste se och vi måste visa för varandra, uppmärksamma varandra för de vidrigheter som vi blivit vardagsblinda för.

Tjejer, förena er!

Som en liten hyllning vill jag länka till några av de finaste internationella kvinnodagen-inläggen jag har sett på interwebz idag. Vissa allvarliga, trängande och smärtsamma, andra roliga, men alla lika angelägna. Varsågoda:
Det finns säkert massor som jag missat, tipsa gärna! Och ha en fin internationella kvinnodagen. Se till att fira så att det slår gnistor nu när den infaller så fint på en fredag!

You Might Also Like

1 kommentarer