Chez Betty

17:12


I helgen firade jag ett och ett halvt år med denna underbara människa, och det gjordes på Chez Betty. Jag har velat besöka den här restaurangen i evigheter, och tack vare min fina kollega Isabell, som råkar vara gift med en av ägarna, fick vi plats en lördagskväll.


Chez Betty är väldigt mysigt, för att inte säga romantiskt. Inredningen är rustik, enkel och lite lantlig, charkuterier skivas på en bänk i restaurangen och vinlådor står staplade vid toaletten. Allt är väldigt oknussligt, och belysningen är perfekt. Sådan där belysning man är snygg i.
Restaurangen belönades med Gulddragen förra året för sin mat, som hämtar inspiration från medelhavet och allra mest från det sydfranska köket. Menyn justeras på dagsbasis efter råvarorna, och mycket tillagas i vedugnen. Jag valde steak tartare, men smakade på A:s vedugnsgrillade fläsksida. Båda var helt suveräna. min råbiff serverades med en pikant sås och pommes.


Kanske bäst av allt var min efterrätt, en bit kaka gjord på Valrhonachoklad, och som en crème brûlée i konsistensen. Munnen slog volter.
Chez Betty ligger på Roslagsgatan 43 i Sibirien, och det är svårt att få ett bord, så boka i god tid!

You Might Also Like

0 kommentarer