Singapore

12:27

view of singapore

När vi kom fram till Singapore... regnade det. Lyckligtvis låg det sjutton köpcentrum bara några steg bort, alla effektivt sammanlänkade under marken, så vi kunde gå omkring hela eftermiddagen och kvällen utan att bli blöta. Singapore är staden där du aldrig behöver vistas ute om du inte verkligen vill. 
När vi kom tillbaka till hotellrummet klev vi ut på terassen till vårt hotellrum och mötte synen ovan. Rätt mäktigt, ändå. 

arab street, singapore

mosque by arab street, singapore

Dag två bestämde vi oss för att göra Arab Street och Little India.

little india, singapore

I Little India åt vi indiskt igen, det var inte så spännande, väldigt enkelt, men lagom som lunch. Marknaderna var så fina, jag ville handla mängder med mat. Men hur ska man få det tillbaka till andra sidan jorden. Nåja. Jag köpte en hellång, mönstrad kjol som jag är jätteglad över. Den blir fin med ett enkelt linne och sandaler i sommar.

little india, singapore

Intill Raffles ligger ett litet köpcentrum som heter Chijmes. På den stora innergården ligger flera restauranger,med uteserveringar. Vi åt aldrig mat här, men vi satt här ett par kvällar i den varma, sköna natten (Singapore ligger bara en grad från ekvatorn) och njöt av att kunna sitta utomhus.


Något som är intressant med Singapore, till skillnad från KL och Hongkong, är att man i mycket större utsträckning gör saker bara för att det är vackert. Det finns en ambition att skapa något som inte bara är funktionellt, utan också vackert.

colonial district, singapore

Innan vi kom till stan läste jag i Lonely Planet att staden skulle vara "ett under i stadsplanering". Som europée  känns staden märkligt öppen, med otroligt breda och ändå enkelriktade gator, övergångsställen som tar en halv evighet att komma över, och bebyggelse ofta i kluster (jag kom att tänka på London, vilket ju inte är så konstigt eftersom det inte är så många år sedan britterna regerade här) med stora grönområden.

fort canning park, singapore

Här är en stenbelagd stig i Fort Canning Park, en stor park intill början på kända shoppinggatan Orchard Road. Singapore har en väldigt intressant historia, särskilt under 1900-talet, och har fortfarande ett märkligt stadsskick. Jag rekommenderar att man läser mer om det här.

shopping in Singapore

I Singapore kan du shoppa tills du stupar. Köpcentrum ligger vägg i vägg, mäktig kommers råder. Mest koncentrerad är shoppingen på Orchard Road, mellan MRT-stationerna Somerset och Orchard. Makalös lyx blandas med europeiska budgetkedjor och asiatiska märken. I varje galleria finns en food court av något slag, vissa med snabbmat, andra med regelrätta finrestauranger. Jag skojade inte, du kan kliva ner i MRT:n på förmiddagen, åka till en annan stadsdel, shoppa och äta ute, gå till någon bar och sedan åka hem på kvällen, och aldrig ha varit utan tak över huvudet. Tokigt, men vi var rätt tacksamma över det, eftersom det regnade en del när vi var där.


Självklart var vi tvungna att gå till Raffles Hotel och jag beställde en Singapore Sling. Jag hade väntat mig en trist drink från en dunk, som jag läst om på tripadvisor, men kanske hade vi tur med vädret. Det regnade en aning den dagen, och det var bara vi och några få andra under det lilla taket kring baren på innergården. Bartendern blandade min drink på beställning och den smakade utsökt. Så nu har man gjort det också!

Vill du bo fint men inte svindyrt i Singapore rekommenderas Hotell Dorsett med utmärkt läge fina rum.

flying home

Så bar det av hemåt. Fantastisk resa.

You Might Also Like

0 kommentarer