Savoykålswraps med sting och hemmagjord hummous

11:55


I söndags lagade jag detta goda till middag: Savoykålswraps med sojafärschili, glasnudlar och hemmagjord hummous. Helt veganskt, fullt med nyttigheter, och supergott.

Till sojafärsen behövs:
1 msk rapsolja
Purjolök
1 chili (jag lade till lite chilipasta också, jag gillar när det är riv i)
2 vitlöksklyftor
Ingefära
Krossad tomat
Tomatpuré
Palmsocker (eller annan sötning, eller skippa)
Salt, peppar

Fräs lämpliga mängder av purjo, vitlök, chili och ingefära i rapsoljan. När de är lagom mjuka (och luktar jättegott!) ska sojafärsen i. Häll på krossade tomater och smaka av med tomatpuré, palmsocker, salt, peppar och eventuell sötning. När det smakar gott är det klart!

Hummous:
2,5 dl torra kikärtor
3 vitlöksklyftor
1/2 msk citronsaft
1/2 dl sesamolja
Lite olivolja
Lite vatten
Spiskummin

Egentligen ska det vara tahina (sesampasta) i, men jag tyckte att den vi hade hemma smakade konstigt, så jag använde sesamolja. Det blev jättegott. Kikärtorna ska liggai blöt 7 timmar, och sedan koka ytterligare en timme. Mixa dem sedan ihop med övriga ingredienser, utom olivolja och vatten. Lägg sedan till lite vatten och olivolja åt gången tills du får en bra konsistens. Smaka av med spiskummin. Klart!

Glasnudlarna har jag kokat, och savoykålsbladen ångade vi lite snabbt i en bambukorg. Till det, skivad avocado och röd paprika. Mumma!

You Might Also Like

0 kommentarer