Langkawi, Malaysia

17:15

by the pool at meritus pelangi resort, langkawi, malaysia

Utanför Malaysias västkust, strax söder om Thailand, ligger Langkawi. Det är den största ön i en ögrupp med 99 öar, och en populär semesterö. Att komma hit efter ett stökigt, illaluktande dygn i Macau var som att komma till paradiset. Vi bodde på ljuvliga Meritus Pelangi Beach Resort , ett femstjärnigt hotell i kanten av Pantai Cenang. Väl framme är det mesta billigt. En timmeslång massage (heaven!) på hotellets spa, till exempel, kostar 300 kronor. En frozen daquiri vid poolen eller på någon av restaurangerna kostar 40 kronor.

breakfast at meritus pelangi resort, langkawi, malaysia

I fyra dagar gled vi runt, åt gott, hängde vid poolen och på stranden, och åt ännu mer. Ovan mitt urval från frukostbuffén. Vi hade rätt mycket tur med vädret, det var lite mulet när vi kom men sedan kom solen fram och stannade ungefär lika länge som vi.

view from out room at meritus pelangi resort, langkawi, malaysia

pentai cenang, langkawi, malaysia

Den vackra stranden. 

hanging out by the pool

Jag läste äntligen den tredje boken.

cenang, langkawi, malaysia

Vänlig skylt på huvudgatan i Cenang.

hot and humid - loved it!

Det var varmt, så jag köpte en solfjäder. I bakgrunden en del av vårt rum. Den där jättesängen. En dag ska jag ha en sån hemma.

orkid ria seafood restaurant, pentai cenang, langkawi, malaysia

En liten bit från hotellet ligger Orkid Ria, en restaurang känd för sina färska skaldjur. Jag är ju inte överdrivet förtjust i skaldjur (men en kräfta eller räka kan slinka ner någon gång ibland) men de erbjuder en massa annat också. Vi åt här två kvällar, så gott var det! Middag, i varm tropisk natt, med massor av lampor och palmer. Älskar.

warung café, pentai cenang, langkawi, malaysia

Ett annat vattenhål längre ner på gatan är Warung Café. Vi åt lunch här en dag, och det var okej men inget speciellt. Det fantastiska med detta ställe är deras glassdrinkar. Mums. Precis bakom, mot vattnet, ligger Babylon, där man kan sitta på stråmattor i sanden och dricka billig öl, vin och mer glassdrinkar.

pentai cenang, langkawi, malaysia

Stranden. Paradiset. 

You Might Also Like

0 kommentarer