Kuala Lumpur

16:05

view from our room at Best Western Premier Dua Sentral

Eftersom vi bara stannade två nätter i KL, ville vi bo nära Sentral, centralstationen varifrån buss och tåg till flygplatsen går. Vi valde Best Western Premier Dua Sentral , för att priset var bra och för att det fått bra betyg. Vi bodde i en svit med ett sovrum, nästan lika stort som hemma, på 21:a våningen. Jag älskade det. Om jag hade gillat KL mer hade jag kunnat bo kvar här permanent. Ovan, utsikt.

In a robe at Best Western Premier Dua Sentral

Little India, KL, Malaysia

Så fort vi lämnat väskorna och bytt till icke flygsnuskiga kläder begav vi oss till Little India för att leta upp indiskt till middag. Det hittade vi, och det var supergott. KL som stad är ganska utspridd och inte alls anpassad att promenera i. Det byggs överallt, det är stöktigt och rörigt men gatorna är helt rena och det är böter på att slänga skräp på marken.

amazing icecream from baskin robbins

Hela stan är fylld av köpcentrum, det ena större än det andra. På ett köpte jag en gigantisk glass från baskin robbins, med smakerna Love Potion och Cotton Candy. Så. Himla. Gott.

berjaya times square

På helknasiga Berjaya Times Square finns ett tivoli inuti ett köpcentrum. Jag åkte några grejer och var skiträdd. A vågade åka berg&dalbanan, det vågade inte jag.


KL by night. Området kring monorailstationen Bukit Bintang var trevligt, med breda trottoarer och mängder med shopping. Inne på ett annat köpcentrum åt vi suverän dim sum för jättelite pengar.


Tyvärr skakade jag fram kameran när vi nästan ätit upp. Supergott var det. Bredvis oss satt en ensam medelålders man som köpte in sex olika bambukorgar med mat och fotade varje grej medan han åt den, med systemkamera och med mobilen.
KL har sina fina sidor, och att åka monorail till vardags är ungefär lagom mycket berg&dalbana för mig. Är man ute efter att äta så finns det mängder med fantastisk mat här, och det är billigt. Absolut värt ett stopp om du har vägarna förbi, och vill du bo bra så rekommenderar jag Best Western Premier Dua Sentral som vi bodde på.

You Might Also Like

0 kommentarer