Det där med kött

16:11

jumping goats

Den som är uppmärksam har kanske noterat att ett och annat vegetariskt, och veganskt, recept kommit upp här på sistone. Fördelarna med att låta bli kött är så många: djuren, miljön, att fler på jorden ska få äta sig mätta och inte minst den egna hälsan. Jag har ju varit vegetarian i flera år, och sedan sporadiskt ätit kött de senaste två-tre åren, i vissa perioder mer, och i vissa mindre. På senare tid har det blivit betydligt mindre. För mitt välmåendes skull har jag valt att till vardags utesluta kött och mejeriprodukter ur min kost. Det betyder inte att jag bara äter sallad. Baljväxter, nötter, olika sorters nudlar, sjögräs, bröd, rotfrukter och gryn, frukt och bär... det finns så fantastiskt mycket god, inspirerande mat. Nyttig, härlig mat som kroppen mår bra av. Självklart kommer jag att dela med mig recept och funderingar här, och svarar gärna på frågor.
Eftersom jag inte vill att mat på något sätt ska kännas förbjudet eller tvingande, och ibland av rent praktiska själ, betyder det att det kan finnas undantag. Jag kan exempelvis inte med att använda margarin, utan använder, i de fall raps-, oliv- eller andra oljor inte fungerar, helt vanligt smör. Om jag är bortbjuden på middag äter jag det som bjuds, och vare sig begär eller tar med mig något vegetariskt alternativ. Om jag vill laga lax en lördag så gör jag det. Summan av det hela är att jag kommer att äta mindre mat som är beroende av osund djurhållning. Och det känns bra i både kroppen och själen.

You Might Also Like

0 kommentarer