Supermat: Proteinplätt och knaperstekt bacon

16:16


Efter boxningen i fredags var jag hungrig som en varg. Jag slängde ihop den här 5-minutersmiddagen med vad jag såg först i kylskåpet, mums!

Du behöver
1 ägg + 1 äggvita (eller bara två ägg, rätt och slätt)
1/2 dl lättkvarg
1/2 msk fiberhusk
Bacon
Lingonsylt (jag använde Önos lågkalori-variant) och lite mer kvarg till servering

Vispa ihop äggen och kvargen i en mugg. Värm på en stekpanna med lite rapsolja eller smör. Rör sedan ner fiberhusken i smeten och häll upp i pannan. Lägg på ett lock. När smeten stelnat överst, vänd på den. Resultatet blir något mittemellan en omelett och en amerikansk pannkaka. Stek upp tinad bacon i en separat stekpanna (eller samma, om du har en stor, men undvik i såna fall att baconfettet rinner över på plätten, då smakar allt bacon). Jag brukar låta min färdiga bacon rinna av på lite hushållspapper. Lägg upp på en tallrik, toppa plätten med kesella och lingon och njut.

Är man ovo-veg kan man byta ut bacon mot exempelvis kidneybönor och rödlök - passar också bra till.

You Might Also Like

0 kommentarer