Supergoda proteinmuffins med banan och havre

18:33

protein cupcakes banana oats bake with protein powder

Är du som jag en sucker för frukost, så är dessa bananmuffins bland det lyxigaste man kan få äta till sin frukost. De är bara sötade med banan och lite proteinpulver, men har en fyllig smak från av banan och havre med en liten ton av vanilj. De passar exempelvis superbt tillsammans med min supersmoothie!
Jag ser fram emot att göra fler varianter av dem, kanske med hallon, kakao eller nötter i smeten? Eller lite kanel!

Du behöver:
1 dl havregryn
1/2 dl kaseinprotein med vaniljsmak (jag använder Star Nutrition Gourmet-Pro)
2 ägg
1 msk bakpulver
1 dl lättkvarg
1 msk chiafrön (kan skippas)
1 msk fiberhusk
2 små bananer (eller en stor), helst lite övermogna

Sätt ugnen på 175°. Förbered en muffinsplåt med 12 formar. Lägg alla ingredienser utom fiberhusken i en bytta och mixa till en smet. Rör sist ner fiberhusken, och använd sedan en matsked för att fylla muffinsformarna lite mer än till hälften. Fiberhusken kommer att göra så att smeten tjocknar en aning, så ska det vara, men därför viktigt att den tillsätts sist, annars blir det svårt att dosera smeten! Sätt in muffinsformen i ugnen i 15 min. Prova med en sticka att de är genomgräddade, ta sedan ut och låt svalna.
Varje muffin innehåller ca 50 kcal, 3 g protein, 4 g kolhydrater och 1 g fett. Dessutom antioxidanter, omega-3 och kalcium från chiafröna, massor av fibrer, vitaminer och en massa andra härligheter.

Och förresten, ni glömmer väl inte att tävla om en fantastisk film + soundtrack genom att kommentera på det här inlägget? Ni har helgen på er!

protein cupcakes banana oats baking with protein powder

You Might Also Like

0 kommentarer