Murder in the Marais

18:23


Jag har ju, som bekant, en fäbless för mysterier som utspelar sig i Paris. Därför blev jag glad när jag upptäckte Aimèe Leduc-serien, skriven av Cara Black. Huvudpersonen är privatdetektiven Aimèe Leduc, en chic men tuff parisienne på trettio och några. Hennes partner är småväxta René, som hon lärt känna på Sorbonne och som är hennes förtrogna sedan dess. Tillsammans hackar de datasystem, jagar bad guys och löser komplicerade gåtor.
Murder in the Marais är första boken om Aimèe Leduc, och är lite segstartad i början, då premisserna ska sättas, Aimèes bakgrund ska etableras och de viktigaste karaktärerna presenteras. Det är dock rätt snyggt invävt med upptakten till själva fallet, och sedan får vi hänga med i en halsbrytande jakt på gamla nazister med hemliga identiteter, tillbakablickar på ockupationens Paris och i intriger i maktens korridorer. Ett ständigt aktuellt ämne, och oerhört spännande, med ett underhållande persongalleri och intressanta historiska betraktelser om människors liv under en brokig historisk tid där många detaljer om vanliga människor faktiskt hoppas över.  Jag gillade den starkt, så jag har klickat hem nästa del i serien för att ta med på min semester.

Vill man veta mer om ockupationstiden i Paris så rekommenderar jag det här avsnittet av Hitlers tid på SVT Play. Det är tillgängligt en månad till och berättar flera sidor av historien.

You Might Also Like

0 kommentarer