Min bästa och nyttigaste smoothie

10:30


Jag är en gottegris, så är det. Jag vill att mat ska smaka bra, annars kan det vara. Vill du också börja dagen med en supergod frukost som ger mättnadskänsla och energi hela förmiddagen? Eller äta en smaskig efterrätt och göra kroppen gott på samma gång? Här är mitt enklaste och godaste recept.

Du behöver:
1,5 dl naturell lättyoghurt (eller vanlig, om du föredrar det, eller soygurt)
1/2 dl kaseinprotein med vaniljsmak (jag använder Star Nutrition Gourmet-Pro)
50 g frusna hallon
Lite kanel eller kardemumma (valfritt)

Mixa med en mixerstav, häll upp i ett glas, och toppa med lite kanel. Jag brukar äta med sked. Receptet är för en person, och innehåller 130 kcal fördelat på 18 g protein, 8 g kolhydrater och 1 g fett. Kaseinprotein är ett långsamt protein, som passar väldigt bra som frukost eller kvällsmål. Jag använder Star Nutrition Gourmet-Pro, som jag tycker smakar väldigt gott (även som shake, i gröt osv) och löser sig bra. Gör man samma shake som återhämtning efter ett pass är exempelvis whey mer lämpligt. Hallon är fulla med fibrer och vitaminer, yoghurten är snäll mot magen och full med kalcium och vitamin B12. Att toppa med en krydda som kanel eller kardemumma är inte bara supergott, utan dessutom tacksamt för förbränningen. Se där! Nyttigt värre!

You Might Also Like

0 kommentarer