Rainbow Blondies

21:37


Igår skulle jag baka marängbottnar till min (första) födelsedagstårta, men eftersom jag visste att jag inte skulle få äta upp det slängde jag ihop lite av mina favoritkakor också. Det är ett superenkelt recept som går att variera i oändlighet, men just igår valde jag att blanda ner smarties i degen. Tyvärr höll de inte färgen lika bra som m&m:s gör, så kakorna kunde blivit mer färgglada. Nåja. Det smakade hur gott som helst!

Du behöver
100 g smör
1 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1-2 msk mjölk
1 dl chokladlinser

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg det rumsvarma smöret i en bunke och mosa runt det lite, rör sedan ner socker tills blandningen blir följsam. Rör sedan ner allting utom mjölken och chokladlinserna, det blir lite smuligt, och fördela därefter godiset i degen som är ganska smulig. Använd sedan mjölken, lite åt gången, till att få rätt konsistens - så fort en boll som är ca 3 cm i diameter håller ihop är det klart. Rulla sådana bollar, och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck dem lite plattare, så att de blir ca 1 cm tjocka. In i ugnen 12 minuter. När du tar ut plåten, lyft försiktigt hela bakplåtspappret till ett galler och låt dem svalna. De är absolut godast när de är ljumma.

You Might Also Like

0 kommentarer