Kardemummakladdkaka med päron och en kul kväll

13:47


Igår stod A i köket hela dagen och kokade chili. Vid sjusnåret fick vi besök av tre hungriga män som hjälpte oss äta upp den. Galet gott, och mättande, och rätt starkt!


Jag stod för efterrätten. Jag hade tänkt laga den goda kolapajen, men jag var ute lite sent, och det fanns bara kondenserad mjölk. Det fanns inte tid att låta den koka till kola, så istället gjorde jag fem stycken minikladdkakor med smak av kola och kardemumma, och tunna skivor päron. Man svänger ihop det på fem minuter, hur enkelt som helst. 

Du behöver: 
50 gr smör + lite till formarna
1,5 dl mjöl
1/2 dl socker 
1 burk kondenserad mjölk
1 ägg
1 päron
Kardemumma och salt

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull, ta av från värmen och tillsätt sedan socker, salt och kardemumma. Rör noga. Blanda sedan ner mjölet och halva burken med kondenserad mjölk. Fortsätt sedan röra ner tills du får en bra konsistens. Jag hade någon cm kvar i botten (spara för att ha på vaniljglass ihop med kanel senare). Smöra formerna, använd ströbröd om du vill. När smeten är sval, rör ner ägget och portionera sedan ut smeten i formarna. Skala och skär päronet i tunna små skivor och "ställ upp" i smeten. Ställ in i ugnen i 20 minuter, plocka ut och låt svalna. Serveras med vaniljglass. 


Mätta, glada och lite runda under fötterna gick vi en sväng till Cliff Barnes efter maten. Rolig kväll.

You Might Also Like

0 kommentarer