Victor Legris-mysterierna

09:53


Den här boken har jag längtat efter att ha tid att läsa. Nu är det äntligen dags! Jag smygstartade med första kapitlet på bussen imorse, och det ska bli hemskt spännande att få fortsätta. Ikväll vankas tillställningar, men min lördag har jag, förutom lite häng med min familj, bokat till lugn och ro-tid. Jag ska baka och läsa resten av helgen. Och gå på Yoga.

Boken är tredje delen i Victor Legris-serien. Två systrar som äger en boklåda i Paris författar, under psuedonymen Claude Izner, dessa deckare som utspelar sig i 1890-talets Paris. En för varje arrondissement ska det bli, och denna utspelar sig i Montmartre. Huvudpersonen är Victor Legris, en bokhandlare med en butik på Rue des Saints-Pères. Romanerna är befolkade med bohemer, frigjorda flickor, fint folk, droskförare, konstnärer, tjänstefolk och springpojkar. Hemlösa, horor, skräpsamlare - kort sagt alla sorters människor som kan tänkas ha varit en del av Paris stadsbild vid den tiden. Mysterierna är spännande, huvudkaraktärerna intressanta och historien känns genuin. Det är inte finlitteratur, men det är inte heller skräpdeckare.
Första boken i serien hittar du här och boken jag läser nu hittar du här. Böckerna finns såklart på engelska också, och på franska för den som föredrar.

Bonus: I somras bodde vi i en lägenhet på Rue Verneuil, precis runt hörnet från adressen som Victor Legris bokhandel ligger i böckerna. Här är en screendump från min mobil som jag tar när jag inser att detta är fallet. Jag tog den när jag satt hemma i lägenheten och läste:


Åh, nu saknar jag Paris så att jag nästan spricker.

You Might Also Like

0 kommentarer