River Cottage

17:39En av mina alla tiders favoritserier är den om River Cottage. Hugh Fernley-Whittingstall lämnar det hektiska livet i London och flyttar till ett litet stenhus i Dorset för att bygga en ny, självförsörjande tillvaro. Han håller sina egna grisar, och ger dem tid, kärlek och ett härligt liv, han skaffar höns och odlar sina egna grönsaker. Till sin hjälp har han sina grannar i det lilla samhället, och man utbyter varor och tjänster, för att inte nämna kunskap, med varandra. Hugh deltar i grönsaksutställningar, farmers markets, och besöker andra gårdar för att lära sig mer. I varje avsnitt lagar han dessutom mat av de ingredienser som hans nya liv bjuder honom på - ekologiska, närodlade och snälla.
Man blir så sugen på att flytta ut på landet av den här serien. Jag kan riktigt känna jorden under naglarna och lukten från hönsgården (jodå, jag vet hur höns luktar).
Man kan köpa serien på River Cottage egen hemsida, här. Jag tycker att de tidiga säsongerna är absolut bäst, men tycker också om River Cottage Treatment, där "city dwellers" med smak för färdigmat får lära sig vad de egentligen stoppar i sig, och vilka alternativ som finns.

You Might Also Like

0 kommentarer