Pilates vs. Yoga

14:05


Jag jobbar hemifrån idag eftersom dagens to do-list består av en massa skrivande, vilket görs bäst när man får vara ostörd av plingande mail och roliga kollegor vars samtal man inte kan låta bli att delta i. En annan bra sak med att jobba hemma är att man kan planera sin dag som man vill. Jag gick upp tidigt och jobbade en stund innan jag slank iväg till gymmet för ett förmiddagspass. Jag passade på att storhandla på vägen hem, och sedan har jag suttit och jobbat igen sedan lunchtid med en hårinpackning i skallen, TV:n på låg volym och hundarna intill mig i soffan.

Förmiddagens pass var 20 minuter på en crosstrainer med 4 högintensiva intervaller om 45 sek på slutet, följt av stretching. Avsikten var att värma upp mina vadmuskler, som jag vårdar som bebisar just nu, inför ett 55 min långt pilatespass. Pilates är bra,  jag tycker att man känner hur det tar fastän man inte använder några tunga vikter, men jag tycker fortfarande att det är nästan som en mesig version av yoga. Så får man inte säga va? Men jag tycker att yoga kräver mer av smidighet och balans, och föredrar när de där statiska styrkeövningarna avrundas med lite intensiv stretching. Mums.

You Might Also Like

0 kommentarer