Lax- och fetapaj i kikärtsskal

16:23


I förra veckan lagade jag en god paj med lax, fetaost och spenat. För att undvika det vanliga pajskalet med massor av mjöl och smör testade jag istället att göra ett skal med kikärtor som bas. Det blev jättelyckat, så nu tänkte jag dela med mig receptet!


Du behöver:
En burk kikärtor
1 dl mjöl
2 ägg
1 dl äggvita
1/2 dl lättkesella
1 dl finhackad spenat
75 g fetaost
200 g lax
Örtsalt, vitpeppar, dill (jag använde frusen dill)

Sätt på ugnen på 175 grader. Skölj kikärtorna och låt rinna av. Mixa dem ihop med ett av äggen, och rör sedan ned mjölet lite åt gången. Tryck ut degen i pajformen och stick några hål i botten med en gaffel innan du stoppar in den i ugnen 8 min på förgräddning. Medan du väntar på skalet, rör ihop det andra ägget och äggvitan med kesellan och krydda lite. Stek upp laxen lite lätt och rör ner i äggsmeten, tillsammans med spenat och feta. Ta ut pajskalet, häll på fyllningen och ställ in igen, men vrid upp ugnen till 200 grader. Använd en sticka för att se när pajen är tillagad rakt igenom, det tog ca 35 min för mig.
Jag serverade med en halv avocado och ett berg av machésallad. Utsökt och fullproppat med järn, fibrer, bra fetter och protein.

You Might Also Like

0 kommentarer