Kycklingköttbullar i tomatsås med algpasta

14:12


Igår lagade jag supergod middag.

Du behöver:
250 g kycklingfärs
40 g fetaost
20 g ströbröd
1 ägg
1/2 msk smör
1 paket krossade tomater
2 msk mjukost, t ex Philadelphia
1 vitlöksklyfta (eller två... det gör ju inget såhär års)
oregano, örtsalt, vitpeppar

Rör ihop kycklingfärs, ägg, tärnad fetaost och ströbröd i en skål, krydda med lite oregano, örtsalt och vitpeppar. Smeten blir ganska klibbig och svårt att rulla, men de håller ihop fint när de är stekta. Stek på medelvärme i smöret, vänd försiktigt runt tills alla sidor fått lite färg. Lägg sedan på ett lock och låt vara så att de blir klara rakt igenom. Under tiden, värm de krossade tomaterna i en kastrull, och tillsätt finhackad vitlök och mjukosten. Rör om och vrid av värmen. Häll över köttbullarna och låt puttra vidare under ett lock 10 minuter till, så att smakerna får gotta ihop sig lite.
Jag serverade med algnudlar som jag köpt på Asian Market. De har ungefär samma näringsvärden som fitnessnudlar, men är lite billigare. Jag kokar dem med lite buljong. De har en annorlunda konsistens, men jag tycker att de är väldigt goda. Vill man kan man såklart äta vanlig fullkornspasta till, också supergott!





You Might Also Like

0 kommentarer