Jag och min sprits

19:20


Jag letar ofta efter en ursäkt att baka (läs: någon att baka åt, om jag skulle äta allting jag bakade.. well) och sedan jag köpte min fina sprits letar jag efter bakverk som kan spritsas. När vi skulle på besök hos A:s kompisar som just fått en liten bebbe tyckte jag att det var ett utmärkt tillfälle att kladda i köket. Resultatet blev de här små godingarna, pepparkakscupcakes med päron i, toppade med vaniljfrosting. 
Jag gjorde det väldigt enkelt för mig, och använde mjuk pepparkaksmix som jag fördelade i 12 muffinsformar. Jag petade ner tunna små skivor päron och stoppade in i ugnen, 15 minuter på 200°. Frostingen består av 40 g smör, 60 g Philadelphia, en liten skvätt pressad citron, mycket vaniljsocker och sedan så mycket florsocker som behövs för att få rätt konsistens (ungefär 3 dl). Ett litet tips: när du tror att du använt tillräckligt mycket florsocker, ta lite till. Annars flyter frostingen ut. Låt det väl smaka!

You Might Also Like

0 kommentarer