Filmfestivalen hittills

16:18


Det blir inte så många filmer på årets filmfestival, för jag har helt enkelt inte tid. Med jobb, en hemtenta som ska skrivas och några s k "previous engagements" blir det för tajt.
Har hunnit se Safety Not Guaranteed och Ruby Sparks hittills. Safety Not Guaranteed var rolig och smart med min girl crush Aubrey Plaza i huvudrollen. Jag kunde stundvis inte bestämma mig om delar av filmen var lite töntiga eller härligt oväntade, men magkänslan efteråt säger mig att det var bra. Det är en film du absolut inte vill missa. Ruby Sparks var knepigare, det är en romantisk komedi, men på indievis kan den ju inte vara helt okomplicerad, utan är snarare ganska existentiell. Jag störde mig lite på att Ruby var en typisk Manic Pixie Dream Girl, men samtidigt... jag vill inte säga för mycket. Filmen var ibland dråplig men innehöll ett par väldigt obehagliga scener. Känslor och beteenden skärskådas och straffas. Kanske inte en film som måste ses på bio, men väl värd tiden. Passar bäst hemma i soffan, med en kompis (eller tre).

You Might Also Like

0 kommentarer