Cheesecakeglasstårta med pepparkaksbotten

11:21



Igår bakade jag en kaka efter ett recept jag hittat på internet, men som jag modifierade en aning. Det skulle bli en no-bake cheesecake, men jag tyckte att det smakade mer som cheesecakeglass, så jag kallar det var det är. Superenkelt och galet gott.

Du behöver:
150 g pepparkakor
Ca 40 g smör, rumsvarmt
1 paket Philadelphia, rumsvarmt
1 burk sötad kondenserad mjölk
2 dl grädde
2 msk saft från en citron eller koncentrat (lime går också bra)
1 dl svarta vinbär eller annat lite syrligt bär
1 tsk gelatinpulver

Krossa pepparkakorna och rör ner det rumsvarma smöret. Tryck ut i botten på en form med löstagbara sidor och ställ in i kylskåpet.
Vispa grädden och fortsätt sedan vispa medan du tillsätter kondenserad mjölk och Philadelphia. Jätteviktigt att mjukosten är varm och mjuk nog, annars blir det konstiga klumpar. I med citronsaften också. Efter ca 2 min är smeten jämn och len och smakar gudomligt. Ta ut botten, häll på smeten i formen och ställ sedan i frysen. Bären mixas med en liten skvätt vatten (1/3 dl, ungefär) och sedan tillsätts gelatinet som lösts upp i en msk varmt vatten. Efter 3 timmar är både kaka och bärsås klara, ta ut 10 minuter innan servering, skär en fin bit och dräll lite syrlig bärsås över kakan.
Låt smaka!

You Might Also Like

0 kommentarer