Böngnocchi med bacon och ruccola

11:38

healthy italian gnocchi recipe

Igår fick jag för mig att jag ville ha gnocchi, så jag öppnade skåpen när jag kom hem och hittade kidneybönor. Varför inte? Fullt med vitaminer, fibrer och med vacker färg.

Du behöver:
1 burk (240 g) avsköljda kidneybönor
1 ägg
100 gram mjöl
timjan, peppar, örtsalt

Mixa bönorna med ägget, och tillsätt mjölet lite åt gången, rör om med en sked (ställ bort mixern) tills du får en smet som går att arbeta med. Rulla i små avlånga bollar i mjöliga händer, och lägg ner i en kastrull med sjudande, saltat vatten. De flyter upp när de är färdiga, lyft upp med en hålslev och lägg på en tallrik med lite hushållspapper på så att de får rinna av.

Jag serverade med bacon och ruccola. Jag stekte ett paket bacon, hällde av fettet och slängde sedan ner gnocchisarna i pannan. På med 1 dl matlagningsgrädde och lite oregano och soja, låt puttra ett par minuter och sedan upp på ett fat ihop med lite färsk ruccola. Jättegott, men ganska fett. Receptet här räckte till mig och pojkvän plus en matlåda till idag. Längtar.

You Might Also Like

0 kommentarer