Yoghurt

20:06

Jag har, som ni kanske förstår, en fäbless för yoghurt som inte är av denna värld. Jag äter det varje morgon, ofta som mellanmål och nästan varje kväll efter middagen, som en efterrätt.


Fruktyoghurt har jag inte mycket till övers för, det är ofta så mycket socker i att det inte smakar yoghurt längre. Jag tycker om naturell yoghurt eller lättyoghurt med toppad med något gott. Bra toppingar kan vara osötad müsli, russin, färsk frukt, eller att mixa med frusna bär för att göra en frisk smoothie. När det vankas efterrätt vill jag ha det simpelt: lite yoghurt med flytande honung och kanel eller kardemumma (eller båda).
Fransoserna, de kan sin yoghurt. Särskilt när det kommer till efterrättsyoghurt. Ovan är min absoluta favorit, smörkolayoghurt. Andra yoghurtsmaker som får det att vattnas i munnen: kastanj, pistasch, vanilj (inte som Arlas sliskiga variant). Yoghurt. Mmm.

Bonus: Yoghurt innehåller jättemycket nyttiga saker, som kalcium, fullgoda proteiner och exempelvis A- och D-vitamin. Ett par deciliter om dagen är alltså bara bra för kroppen, även om man äter det som en efterrätt.

You Might Also Like

0 kommentarer