Vinter - en överlevnadsguide

10:06

Det är vinter nu. Det är så kallt att ögonen tåras när man kommer ut ur porten på morgonen. Och kallare ska det bli. Jag letar förbrilt efter bra överlevnadsstrategier för att klara den kalla, mörka vintern. Här är några av mina tips. Har ni några bra? Hit me, så fyller vi på listan.

pink flowers

Blommor
Köp sådana som överlever. Jag brukar köpa höstglöd, för att de är lättskötta och jag tycker att de är så himla fina. Jag tycker om orkidéer också, men jag tror inte att jag skulle kunna hålla liv i en.

Raggsockor
Varma strumpor, ett par bra tofflor, en morgonrock. Varma, sköna hemmakläder är ett måste.


Värmeljus
Samma anledning som varma, sköna mjukiskläder. Gör hemmet till en borg. Du kommer att vara hemma mycket de närmsta månaderna, så det kan lika gärna vara mysigt. En ny filt att krypa ned under är inte heller dumt.


Ha en fest
Det finns massor av anledningar att ha en fest. En av dem är att vintern kan bli lång och tråkig om man inte har roliga kalas att se fram emot. Jag gillar teman, särskilt om man bjuder kompisar från olika håll som kanske inte känner varandra. Om alla måste ha en hatt, till exempel, eller vara utklädd till ett djur, så har din kompis från jobbet och din klasskamrat från högstadiet en bra conversation starter (även om de inte har något annat gemensamt).


fika

Gör tid för dina vänner
Tid som inte är festatid. Bjud över dina närmaste på fika (så får du an anledning att baka också!) eller på middag. Ät brunch tillsammans på helgen, eller gå upp en halvtimme tidigare och ät frukost med en kompis innan jobbet. Överhuvudtaget fika mycket. Det går åt mer energi på vintern, för att hålla sig varm och för att hålla kroppen vaken fastän det är mörkt ute. Man kan fika på en liten bulle och ett äpple skuret i tunna skivor, och en stor, ångande kopp te. Det måste inte vara sjutton kakor om man inte vill.

Glöm inte röra på dig
Det är lätt att bli stillasittande på vintern. Det är kallt, man har inte lust att ge sig ut i mörkret. Med bra kläder går det att springa ute i princip hela vintern, men det viktigaste är såklart att hitta något som känns kul. Jag kommer att yoga mig igenom denna vinter, hålla kroppen mjuk, varm och uppmärksam. Blanda in något kul, högintensivt pass, en löptur och styrketräning ihop med kompisar, så kan jag vara ganska säker på att sova gott, ha god aptit och orka mer.
HotMojo är ju jättetrevligt, som att basta och träna samtidigt!

cinema

Se mycket bra film och läs spännande böcker
Glöm bort den kalla vintern en liten stund. Det finns så himla mycket bra film. Jag har en lista i mobilen med filmer jag vill se. Kryp upp i soffan med en filt eller njut biomörkret, båda är en bra anledning att äta popcorn och/eller lösviktsgodis. Snart är det Stockholm filmfestival, också. Har du bokat dina biljetter än?
Jag har laddat med en stor hög böcker som jag planerar att ta mig tid att läsa i höst. Jag älskar böcker. Kurslitteratur får gärna vara i digital form, och sökbar, men skönlitteratur ska vara doftande pappersböcker.

nail polish

Var lite färgglad
Jag är inte jättebra på den här. Oavsett årstid klär jag mig ganska mycket i grått, svart och mörka, lite murriga färger. Men något så enkelt som ett knalligt läppstift eller färgglatt nagellack kan vara en humörhöjare som får en att känna sig lite gladare och mindre glåmig, för en billig penning.

Så, ge mig nu era tips!

You Might Also Like

0 kommentarer