Tio fina filmer om Paris, del 1: Les petits moushoirs

16:26

De kommande veckorna ska jag berätta om tio filmer som utspelar sig helt eller delvis i Paris, cineastens version av la vie parisienne. Det är filmer jag tycker mycket om, filmer som gör en glad eller kanske lite sentimental. Det är inga svåra filmer, utan filmer som man vill njuta av med tända värmeljus, ost och rödvin. De tunga, hårda filmerna tar vi en annan gång (jag har en drös där med).

les petits mouchoirs/små vita lögner

Guillaume Canet har skrivit manus och regisserat den här fina historien om ett gäng fantastiskt förvirrade halvvuxna vänner som inte får rätsida på någonting. När vivören Ludo en försommarkväll råkar ut för en allvarlig olycka på väg hem från krogen och hamnar på sjukhus svajar vardagen till för allihop, och semestern blir inte alls vad de tänkt sig.

les petits mouchoirs/små vita lögner

les petits mouchoirs/små vita lögner

Vincent är gift med Isabelle men undrar om han kanske är bög, eftersom han dras till sin vän Max. Isabelle undrar varför hennes man verkar titta på alla utom henne. Max kan inte sova, och Marie frågar sig varför hon avverkar män som hon gör. Antoine ältar ett sms han fått från Juliette tills de andra inte orkar med honom.

les petits mouchoirs/små vita lögner

Det bästa med filmen är manuset och kemin, och såklart världens vackraste och mest briljanta Marion Cotillard. Lite slöseri med Jean Dujardin i rollen som gipsade Ludo, men det här var ju ett par år innan han fick en Oscar för The Artist. Hehe.

Mer om filmen på Imdb.

You Might Also Like

0 kommentarer