Proteinpannkakor och tre ynka grader

08:43


Jag gick upp kvart över sex idag för att slippa stressa på morgonen, klädde mig och ordnade med svintot på skallen och lagade proteinpannkakor innan jag väckte pojkvännen. Så. Himla. Goda. Jag tycker att alla förtjänar en god frukost, så jag ska bjuda på receptet.

Du behöver:
1 dl havregryn
1/2 ganska stor banan (eller en liten)
1 dl äggvita (från dunk, men annars kan man använda två vanliga ägg)
Någon skopa proteinpulver med lämplig smak, jag använde vanilj (man kan skippa det här om man vill)
1/2 krm salt
Lite kardemumma efter smak

Lägg alla ingredienser i en skål och mixa med mixerstav. Det blir en ganska tjock smet, vill du ha den lite tunnare (för lite tunnare pannkakor) kan du blanda ut med lite sojamjölk, havremjölk eller vanlig mjölk. Personligen gillar jag den luftiga american pancake-varianten.
Stek i smör eller t ex rapsolja, man får "dutta ut" pannkakorna lite med stekspaden. I en stor stekpanna gjorde jag två på samma gång. A valde att äta med Ica Gott Liv Hallonsylt, jag skivade andra halvan av bananen, ringlade lite flytande honung över och kanel. Andra förslag är tinade hallon ihoprörda med lättkvarg, tunt skivat äpple, kanel och keso eller färsk mango och lite lättkvarg.
Varje pannkaka innehåller i runda slängar 150 kcal och 25 g protein, plus den topping man väljer. Ett bra sätt att börja morgonen, med andra ord.


När det var dags att gå hemifrån visade termometern hiskeliga tre grader. Jag var klädd i dubbla stickade tröjor, kängor, vinterkappa, tjock halsduk och mössa (och såklart hjälm) när jag cyklade till jobbet. Burr. Men en fin grej med att gå upp tidigt är att jag utan att stressa klev in på jobbet vid fem över åtta.

You Might Also Like

0 kommentarer