Magnifik brownie

16:57

På tal om nyttig... igår bakade jag ju en brownie efter ett recept från min kollega, Rachel. Rachel är halvfranyska och en fena i köket. Som sig bör bakar hon enbart med riktigt smör. Det känns. Vill man imponera på någon så är detta kakan man ska baka.

brownie

Jag har en smidig liten form som bara är 18 cm tvärsöver, och alltså bara ungefär hälften så stor som en vanlig bakform. Jag gjorde halva receptet, men här skriver jag ner hela receptet, som är lagom för en form som är ca 23 cm i diameter.

Du behöver:

4 ägg
2 dl strösocker
2 dl råsocker
200 g smör
200 g mörk choklad
4 msk kakao
0,5 tsk salt
2,5 dl vetemjöl
Nötter, helst kanderade

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull och bryt ned chokladbitarna så att det blir en god, smält röra. Ställ åt sidan. Rör ihop ägg och socker, men inte poröst, det ska bara bli en jämn smet. Blanda ner chokladröran. Blanda ihop mjöl, kakao och salt i en skål och rör sedan ner blandningen i smeten. Häll i en smörad och bröad form, och strö sedan hackade nötter över. Jag använde kanderade mandlar, men hasselnötter funkar också bra. Ställ in i ugnen 25 minuter, ta sedan fram och låt svalna. Kakan blir bäst om den får stå i kylskåpet över natten. 

brownie

Jag funderar nu på om man kan göra fler varianter på den här. Smörkolafyllning? Hacka och röra ner Fazer Mint eller After Eight för en mintchokladkaka? Grovhackad nougat i smeten? Måste prova. Men det får bli senare. Denna sockerfria veckan gick åt skogen. Ska testa en ny vecka när jag inte  röksopp sammanfaller med mens och dödsstress på jobb och i skolan. 

Nu ska jag ta det lugnt en halvtimme innan det är dags att sticka iväg på BodyCombat!

You Might Also Like

0 kommentarer