Fisk (igen) och äppelsallad

22:49

Ikväll var jag ensam hemma, så jag bjöd över min mamma och lillasyster och matade dem. Jag lagade fisk i ugnen (hur det kan gå till kan du läsa här) och gjorde en jättegod matig sallad till och tänkte bjuda på receptet.

healthy dinner - fish and salad

Du behöver:
1 äpple (jag använde royal gala)
1/2 paprika av valfri färg
2 tomater
1 avocado
4 portioner matvete, kokt och sköljt så att det inte är jättevarmt
Grönsallad, jag använde någon småbladig blandning på påse med mycket spenat
Senap, min favorit är den här
lite olivolja

Skär i lagom stora bitar och rör ihop allt utom avocadon i en skål. Jag brukar pilla bort det sladdriga innehållet i tomaten när jag gör sallad, för att få mindre trist blask i botten på skålen. Ringla lite olivolja över, och ha i ett par rejäla teskedar senap, rör om. Om du inte hittar världens bästa senap går det bra med en tesked dijonsenap och en tesked flytande honung. Jag lägger avocado bredvid, för jag tycker att den kladdar runt i salladen annars. Bonus: crème fraîche med franska örter och en lime.

Till efterrätt bjöd jag på en nyttigare variant av chokladmuffins med pistagenötter. Det receptet får ni imorgon, för nu ska jag ta kväll.

You Might Also Like

0 kommentarer