Filmer jag vill hinna se på filmfestivalen, del 2

15:47

Open Zone är den största och brokigaste kategorin. Jag dras som vanligt kanske mest till de franska filmerna, men det finns flera andra som lockar minst lika mycket.

holy motors

Holy Motors
Leos Carax har gjort en film om en skådespelare som blir indragen i en märklig historia. Av trailern att döma är filmens ton mörk och surrealistisk, och innehåller akrobater, skådespelare, organiserad kriminalitet och vackra kvinnor med eller utan kläder.

everyday

Everyday
Michael Winterbottoms nya. Kan helt enkelt inte med att inte se. Shirley Henderson spelar en kvinna vars make sitter i fängelse för drogsmuggling. Brittisk misär när den är som bäst? Jag hoppas.

do not disturb

Do Not Disturb
Yvan Attal spelar som vanligt en av huvudrollerna i sin film. Varför inte, det har ju funkat förr. Flickvännen Charlotte Gainsbourg, Francois Cluzet och Laetitia Casta är också med i den här komedin som är en fransk remake av Lynn Sheltons kritikerhyllade Sundance-vinnare Humpday.

the we and the i

The We and the I
Michel Gondry har gjort en film om ungdomar på en skolbuss i södra Bronx. Bara trailern för denna ger mig rysningar. Dialogen är mitt i prick. Klicka på länken för att komma till filmfestivalens site och kolla.

la vie d'un autre

Another Woman's Life
Matthieu Kassovitz och Juliette Binoche spelar ett krisande par i en tidsresekomedi. Skådespelaren Sylvie Testud regisserar sin första långfilm.

rust and bone

Rust and Bone
Mario Cotillard! Ridå.

You Might Also Like

0 kommentarer