Med livet som insats

09:25

Varje morgon cyklar jag hela sträckan längs med Valhallavägen på väg till jobbet. Det finns många galningar där, med lösa hundar i rusningstrafik, föräldrar som tycker att det är en bra idé att låta en vinglig åttaåring cykla bland stressade morgontrafikanter och självupptagna östermalmsbor som pratar i telefon och är helt omedvetna om vad som pågår runtomkring dem. Mot jobbet varje morgon, med livet som insats.
Det som är trevligt med vägen till jobbet är att Valhallavägen sluttar, nästan omärkligt, hela vägen bort till Gärdet. Man kan nästan rulla hela vägen om det inte är för mycket människor i vägen. I gengäld är det lätt uppförsbacke hela vägen hem.

crescent bike

Imorse var det så kallt att jag inte visste vad jag skulle ta mig till. Kan inte greppa att det ska bli ännu kallare! Det är bara mitten på september. Man ska väl inte behöva halsduk, ylletröja under jackan och vantar ännu? Men jodå. Ögonen rann i fartvinden, jag såg ut som en panda när jag kom till jobbet. Snabbt fixat dock.

Nog med gnäll. Jag har massor att göra idag, många punkter på min to do-list, men sedan tar jag tidig helg. Så. Skönt.

You Might Also Like

0 kommentarer