Lördagsfrukost

13:36

Igår efter jobbet var jag och pojkvännen på Box. Det har varit en lång vecka för båda, och vi var lite griniga båda två, men mot slutet av passet kändes det bättre.

weekend breakfast: healthy pancakes, fresh fruit, tea, smoothie and a boiled egg

Imorse serverade jag en rejäl frukost. Nyttiga pannkakor, bitar av nätmelon och färsk ananas (en färsk ananas kostade bara 5 kronor på vårt lokala Ica, så det var ett impulsköp), en svart vinbärssmoothie, hårdkokt ägg och te. Faktum är att jag hade tagit i så mycket att jag inte orkade smoothies, så den ställde jag in i kylen och åt nyss som ett litet mellanmål istället :)

Min version av nyttig pannkaka ser ut som följer. Du behöver:
1 paket keso (jag körde lättvarianten)
1 ägg
1 dl havregryn
1 msk grahamsmjöl (kan skippas eller bytas mot vanligt mjöl om man föredrar)
1 skopa proteinpulver (jag använde vaniljsmak, man kan skippa det här också om man vill)
Kardemumma efter smak (eller kanel, eller skippa)

Kör alla ingredienserna med en stavmixer och stek i smör eller rapsolja. Det här räckte till två avlånga pannkakor i en stor stekpanna. De blir lite fluffiga, som amerikanska pannkakor. Jag serverade med tinade hallon ihoprörda med lättkesella och lite flytande honung, och så lite flytande honung överst.

Bästa frukosten på länge!

You Might Also Like

0 kommentarer