Le Cinq Mars

09:33

En av mina absoluta favoritrestauranger i Paris är Le Cinq Mars. Den ligger i hjärtat av sjunde arrondissementet, på 51, Rue de Verneuil, alldeles i närheten av Musée d'Orsay.

Le Cinq Mars Paris restaurant

Restaurangen är liten och intim och turisterna har inte riktigt hittat hit ännu. Lokalen är mysigt inredd med stengolv, rustika bord och fina kristallkronor. Menyn är typiskt fransk, och nischen är okomplicerat med fantastiska råvaror. Vi åt där två gånger i somras, och hann, mellan oss, prova stora delar av menyn. Jag åt fisk ena gången och kanin den andra, och båda smakade fantastiskt. Enkelt serverade med färska, ångade eller grillade grönsaker och utsökt vin.
Restaurangens verkliga styrka är dess efterrätter. Deras klassiska crème brulée är både väl tilltagen (vi delade två på den) och krämig och god. Jag, som älskar allting som har med kastanjekräm att göra, föråt mig nästan på deras "Veritable" Mont Blanc, en rätt med ljummen kastanjekräm och grädde. Så enkelt och så genialiskt.

Le Cinq Mars Paris restaurang middag

Personalen är snäll och hjälpsam, och pratar bra engelska, men stod också ut med min stapplande franska. Jag rekommenderar verkligen ett besök här om ni har vägarna förbi Paris. 
Priset är i mellanklass, och eftersom restaurangen är ganska liten är det en bra idé att boka bord om ni vill gå dit. 

You Might Also Like

0 kommentarer