I en stuga i skogen

13:24

Igår, medan det skymde över Sverige, satt jag i baksätet av en bil med en hund bredvid mig och en i knät och en bok i näven och susade fram längst landsvägarna på väg till sjön Fryken. Utan att lyssna på samtalet i framsätet lät jag mig ryckas med i min bok, tills den tog slut.


Medan mina bekanta postade bilder från Londons modevecka, Chic-galan och tjusiga middagar, drack jag te och åt mackor i en stuga vid en lång, djup och svart sjö. Hjälpte till med några bitar på ett stort pussel. Det här är den mest oglamorösa helgen i år - och det är så skönt. Jag har inte ens någon sminkväska med mig. Mitt nagellack är avskavt. Idag när vi tog en promenad i snålblåsten hade jag en keps (!) på mig. Nu ska jag krypa tillbaka upp i soffan med mina raggsockar och påbörja en ny bok. I eftermiddag blir det nog en springtur, om käkleden tillåter.

view from sjövik in swedish värmland a beautiful but windy autumn morning

Solen håller på att spricka fram, lyser över det stålgrå vattnet och den vindpinade skogen på bergsväggen tvärsöver, men imorse när vi var ute såg det ut såhär nere vid Sjövik.

You Might Also Like

0 kommentarer