Fisk med spenatröra och edamameskidor

18:32

fish recipe

Efter min långpromenad var jag hungrig som en varg, och behövde få mat i magen innan kvällens pass. Jag lagade hajmal i ugn och en god spenatröra till. Om man skulle vilja äta samma sak följer här receptet. Superenkelt och jättegott.

Du behöver:
1 bit fisk per person (de flesta passar, lax, torsk eller hoki till exempel)
Rapsolja (eller annan olja om man föredrar)
Dragon
Basilika
Örtsalt
Vitpeppar (svartpeppar funkar också, men jag tycker vitpeppar är godast till fisk)
Frusna grönsaker som ska bli mos (jag använda broccolimos som var kvar sedan igår)
Spenat, färsk eller frusen (mängden beror på antalet personer och hur hungriga ni är)
Créme fraiche
Parmesan
Dijonsenap
Majonnäs
Edamamebönor

Lägg fisken i en ugnsform och häll lite rapsolja över dem, krydda sedan med dragon, basilika, örtsalt och peppar efter smak. Lägg folie över formen och skjutsa in i ugnen på 200 grader. Där ska de vara i ungefär 20 minuter. Under tiden kokar du de grönsaker du valt, och spenaten i en kastrull. När de är mjuka, häll bort överflödigt vattten och mixa med en mixerstav. Rör ner ett par matskedar créme fraiche per person som ska äta, och parmesan, örtsalt och peppar efter smak. Låt spenatröran stå medan du kokar lite vatten och häller över edamamebönorna. De tinar i vattnet, sedan kan du använda skålen till de tomma skidorna medan du äter. Såsen till består av créme fraiche, majonnäs och lite dijonsenap. Blanda och smaka, alla gillar olika starkt. Gillar du inte majonnäs kan du hoppa över den.
Ta ut fisken, lägg upp allting och njut!





You Might Also Like

0 kommentarer