Favoris: The Kooples

17:32

The Kooples är ett av mina absoluta favoritmärken, och jag besöker alltid minst ett par av deras butiker när jag befinner mig i Paris.
De tre bröderna Alexandre, Laurent och Raphaël Elicha lanserade märket 2008. Redan innan märket var tillgängligt i butik hade de lyckats bygga en hyp med hjälp av en kampanj som bestod av snygga, hippa par klädda i deras kläder.

the kooples store front

Märkets namn leker ju med ordet couples, och det har följt med i märkets kommunikation som en röd tråd. Paren är i alla åldrar, homo och hetero och med olika etniska ursprung. Det enda de har gemensamt är att de är ursnygga, och såklart klädda i The Kooples signum av stilrena, chica och skräddade kläder som flörtar med 60- och 70-talssnitt, och så de typiska dödskalledetaljerna på accessoarer och i tryck. I svart, vitt, och beige som varvas med nedtonade mörkblå, vinröda och blekrosa toner beroende på säsong är märket i style typique parisienne, avslappnat men flott.
Vintern 2011 lanserade The Kooples en ny kollektion bredvid den klassiska, som heter The Kooples Sport. Den har lite klarare, ljusare färger och består mycket pikétröjor, dressade mjukisbyxor och dunjackor. Inte sportkläder per se, kanske snarare något men har på tennisklubben än på tennisbanan, om man säger.


The Kooples kan vara lite pricey, men ett tips är att passa på när det är rea i Paris (juli-augusti och januari främst). Eftersom så många av plaggen är klassiska med en liten twist känns de inte daterade och de lyxiga kvalitéerna i siden, merinoull och kashmir håller alltid stilen.
Min favoritbutik ligger på 31, Rue des Rosiers i Paris, men det finns en hel drös till, du trillar garanterat över någon! De har också butiker i bland annat London, Berlin och Barcelona, kolla hemsidan om du ska någonstans och är nyfiken! Man kan köpa The Kooples kläder på deras hemsida.
Vill man kika i höstens fina look book kan man göra det här.

Klicka på bilderna för att komma till bildkällor.

You Might Also Like

0 kommentarer