Carnivàle

10:14

Om du frågar mig vilken som är världens bästa serie, så är mitt svar tvärsäkert. HBO-serien Carnivàle har allt: den är spännande, snygg, välskriven och välspelad.

Ben, Carnivàle

Serien handlar om en kringresande karnival i depressionens USA på 30-talet. Sam, som styr och ställer på cirkusen efter order från den mystiske Management, bestämmer att de ska ta sig an Ben som förlorat sitt hem efter sin mammas död. Ben visar sig ha övernaturliga krafter - han kan läka det som är skadat, och återuppliva det som är dött. Men allt har ett pris, och när han ger någon livet tillbaka så måste någon annan dö. Rädd för sina egna krafter vägrar han använda dem eller tala om dem, men Management har stora planer.

Carnivàle

Parallellt berättas historien om en präst, Brother Justin, och hans syster. Justin gör ett framträdande i radio, och hans karismatiska personlighet drar åt sig följare, men makten gör att han börjar förändras.


Sophie and Apollonia, Carnivàle

Carnivàle

Ett mysterium med religiösa förtecken, ett persongalleri som bokstavligen är en freak show men där varje karaktär har en komplex personlighet och en fantastisk scenografi gör att man slukas av serien. Dan Bishop, som var production designer för serien, har också produktioner som Mad Men, Big Love och A Single Man under bältet, så att det blev bra är kanske inte konstigt. Om du inte har sett den så rekommenderar jag att boka in en helg, stänga av ljudet på mobilen, bunkra med ramlösa, pizza och frukt och parkera dig i soffan. Du har 24 timmar magi framför dig.

You Might Also Like

2 kommentarer

  1. Twin Peaks-dvärgen! Är det en gammal serie alltså? Hur många säsonger finns det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halvgammal, den är från 2003! Bara två säsonger, tyvärr :( 12 avsnitt i varje, men de är ju gjorde för pay TV, så de är iaf 56 min långa eller något sånt!

      Radera