Mina mysigaste hotell i Paris

11:48

Ska du åka till Paris, och har aldrig varit där förut? Eller har du ett minne av en tråkig upplevelse med ett mögelluktande hotellrum med otäta fönster? Här är en liten guide till att välja hotell i Paris och några tips på hotell i olika prisklasser som jag bott på och tycker om.

Om man vill shoppa, och se de stora sevärdheterna som Tour Eiffel, Notre-Dame och Opera Garnier, är det 9:e arrondissementet att rekommendera. På högra stranden, bakom stora och stimmiga Avenue de l'Opera, och les Grands Magasins (Galleries Lafayette och Printemps) ligger ett ganska lugnt men väldigt hotelltätt område med smala gator. Härifrån har du nära till Montmartre åt ena hållet, Seine åt det andra och Champs-Élysées åt ett tredje.
Andra bra områden att bo i, där du, åtminstone områdesmässigt, inte kan bli så fel, Saint Germain (6:e och 7:e, på vänstra stranden) och Marais (nedre delen av 3:e och hela 4:e arrondissementen).

Det knepigaste med parisiska hotellrum är att standarden är väldigt låg, och priserna är ganska dyra. I ett gytter av 1 500 hotell är det svårt att veta vad man ska titta efter. Här är några tips.

- Jag brukar boka via Hotels.com. Smidigt, sökbart och bra priser.

- Kolla vad det är för täcken på bilderna. De mer nyrenoverade, fräscha och moderna hotellen har vanliga täcken med påslakan runt, oftast i vitt. Om du ser ett fult överkast med en filt under - hoppa över.

- Om badrummet ser ut att vara från 70-talet så är det också från 70-talet, och fransmännen är inte direkt kända för att göra ett grundligt jobb med tätning och isolering. Det kommer förmodligen att lukta gammal fukt.

- Om du är osäker, kolla gatan och området för hotellet på Google Maps. Man kan promenera runt lite i street view och få en känsla för hur det ser ut. Vilka butiker ligger där? Ett boulangerie? Någon restaurang? Hur ser den ut?

Men nog med den saken. Här är några slam dunks som du kan boka på en gång. Tried and tested by yours truly.


Hotel Taylor
Det här hotellet ligger precis ovanför Marais, nära charmiga rue Réné Boulanger och kanalen med sina barer och restauranger. Republique med flera metrolinjer är bara ett stenkast bort. Hotellet har bara två stjärnor men känns betydligt lyxigare. Rummen är nyrenoverade, smakfulla och oklanderligt rena. Fina badrum och stora, mjuka sängar (inte att underskatta i denna stad!) med fluffiga täcken i vita påslakan. Jag har ingenting att anmärka på. Rumspriserna ligger på ungefär 900 kronor per natt för ett dubbelrum, vilket får anses vara ett väldigt bra pris för den här standarden i Paris.
Hotel Taylor ligger på 6 rue Taylor i 10e arrondissementet, närmsta metro är Republique.


Hotel Villa Margaux
Med utmärkt läge nära Pigalle, Montmartre och charmiga rue des Martyrs erbjuder det här hotellet mycket värde för pengarna. Ett rum for en natt går loss på ungefär 850 kronor och för det får du ett fräscht inrett, trestjärnigt hotellrum på en tyst, enkelriktad gata, fem minuters promenad från de hippa barerna på rue Frochot och stans bästa kaffe på KB Coffee Shop.
Hotel Villa Margaux ligger på 23 rue Henry Monnier i 9e arrondissementet, närmsta metro är Pigalle.


Maxim Folies
Det här hotellet har tre stjärnor och ligger på en liten tvärgata till stimmiga och mysiga Rue Montmartre, som är full med restauranger. Nära till varuhusen Galleries Lafayette och Printemps, och tio minuters promenad till Marais, Montmartre eller Louvren. Rummen är ganska små, men nyrenoverade och fint inredda. Stilen är väldigt modern och kanske inte så typiskt parisisk, men väldigt funktionell. Ett dubbelrum kostar ca 1 000 kronor per natt.
Maxim Folies ligger på 14 rue Geoffroy-Marie i 9e arrondissementet, närmsta metro är Grands Boulevards.

You Might Also Like

0 kommentarer