Atkins Advantage

15:38

Efter en lätt lunch med spenat, hummus och avocado ville jag ha en efterrätt, och gick till Ica för att botanisera lite i hyllan med bars. Jag dök på Atkins Advantage i smaken Chocolate Decadence, och bestämde mig för att ge den en chans.


Den är rätt rejäl och har lite mer kalorier än de flesta bars, 240 (de brukar ligga på ca 200), men eftersom den bara innehåller ett enda gram socker, och rätt bra med protein (bara ett par gram mindre än en liten kycklingfilé). Chokladsmaken var god, lite som en brownie men inte särskilt söt.
Tyvärr upptäckte jag först efter att jag ätit den att den innehåller palmolja, vilket såklart är typiskt för atkins och lchf - likgiltighet inför hur ens matvanor påverkar miljön. På grund av det kommer jag inte att köpa produkten igen.
Jag kräver inte av någon att helt ge upp saker man älskar, jag vill inte avstå min yoghurt, och äter kött ibland, men att försöka göra medvetna val (ekologiskt, fair trade) och att ta avstånd från köttnormen (vilket inte är detsamma som att sluta äta kött).

You Might Also Like

0 kommentarer